Geen vast contract nodig
24/7 te boeken
Geld terug garantie
Gratis annuleren

AI en copywriting: de perfecte combinatie of een ramp in wording?

De laatste weken zijn ik en mijn team druk bezig met het experimenteren van AI. Voornamelijk met het schrijven van teksten, maar ook met het maken van filmpjes. Zoals je waarschijnlijk weet ben ik een enorme fan van copywriting. De afgelopen jaren heb ik iedere dag artikelen geschreven en naar je gemaild. Als je op de mailinglijst stond tenminste.

Tijd is het grootste probleem. Mijn business knalt uit elkaar. De omzet stijgt als een malle en kansen in overvloed. Een probeer daar dan maar eens de juiste uit te halen. Het leven als ondernemer is zwaar. Maar ik klaag niet, hoor!

We leven in een tijdperk waarin AI bijna overal wordt toegepast. Van zelfrijdende auto’s tot stemassistenten, het lijkt erop dat alles tegenwoordig wordt aangedreven door AI. Maar wat als we AI zouden gebruiken voor iets heel anders, iets creatiefs? Iets als copywriting? Zou dat werken of zou het een ramp in wording zijn?

Laten we eens kijken naar de voordelen van AI-copywriting. Het kan snel en efficiënt inhoud genereren voor advertenties, e-mails en sociale media. Het kan talloze gegevens analyseren en gebruiken om de beste content te maken die past bij je doelgroep. Maar er is één probleem: AI is niet grappig.

Humor is een belangrijk onderdeel van copywriting. Het kan de aandacht van mensen trekken en een merk onvergetelijk maken. Maar AI begrijpt geen humor. Het heeft geen gevoel voor timing of subtiliteit en kan geen grappen maken over de huidige gebeurtenissen. En als het gaat om het schrijven van copy voor coachingsessies, dan is humor vaak nodig om de cliënt op zijn gemak te stellen en hem/haar te helpen ontspannen.

Maar laten we niet te snel oordelen. Wat als AI een bijdrage kan leveren aan de creativiteit van copywriting? Wat als het ons kan helpen bij het creëren van betere inhoud en ons kan helpen om onze boodschap duidelijker over te brengen? Misschien kunnen we AI gebruiken om ons te helpen bij het schrijven van de basisinhoud en kunnen we vervolgens zelf de creatieve toevoegingen doen.

En daar komt onze verhuur van coachruimtes in beeld. Onze coachruimtes bieden niet alleen de perfecte plek om te werken, maar ook een omgeving waarin je je creativiteit kunt stimuleren en nieuwe ideeën kunt bedenken. Door te werken in een omgeving die is ontworpen voor creativiteit, kunnen we inspiratie opdoen en onze creatieve sappen laten stromen. En met de hulp van AI kunnen we onze basisinhoud verbeteren en onze boodschap nog effectiever overbrengen.

Dus laten we niet te snel oordelen over AI-copywriting. Het kan ons helpen om ons werk te verbeteren en ons te helpen onze doelen te bereiken. En als je op zoek bent naar een inspirerende omgeving om je creatieve sappen te laten stromen, dan ben je bij onze verhuur van coachruimtes aan het juiste adres.

Mag jij raden welk stukje AI is en welk stukje ik zelf heb geschreven. Het deel na mijn opmerking dat ik niet klaag omdat ik een drukbezette ondernemer ben die een marktleidende positie in de wereld van flexibel werken probeert te veroveren. Maar dus echt flexibel. Zo moeilijk is dat niet, want er zijn niet zoveel aanbieders die op deze extreem flexibele manier coachkamers aanbieden.

Bekijk ons volledige aanbod ->

Bekijk ook direct even de checklist met 7 vragen om te stellen aan een verhuurder van flexibele coachruimtes.
Helemaal zelf geschreven. Dat dan weer wel.

Download de checklist ->

Mijn toekomstige artikelen zal ik ook helemaal zelf schrijven. Ik heb gemerkt dat AI heel erg handig is om teksten te herschrijven. De basis blijft dus echt wel mijn eigen creativiteit.

Terug naar overzicht

Geplaatst op: 17 april 2023