Geen vast contract nodig
24/7 te boeken
Geld terug garantie
Gratis annuleren

Een adres in Nederland voor digitale nomaden: Perfecte balans tussen werk en ontspanning

Wil jij graag een adres in Nederland behouden? Het kan je leven als digitale nomade veel makkelijker maken als je een adres voor je bedrijf in Nederland hebt, maar dat moet je er wel voor zorgen dat je ook zelf af en toe in Nederland verblijft voor een poosje. Stel je voor: werken op het strand van Bali met je laptop, terwijl de zon ondergaat. Je kunt overal ter wereld werken en minder geld uitgeven dan wanneer je vanuit Nederland werkt. Maar er is één ding waar je aan moet denken: post. In dit stuk leg ik je uit waar je op moet letten als je een adres in Nederland wilt behouden.

Denk goed na over hoe lang je in het buitenland verblijft

Let er om te beginnen goed op hoe lang je in het buitenland verblijft. Als je een digitale nomade wilt zijn, is dit de eerste vraag waar je over na moet denken. Probeer even niet te denken aan dat mooie strand met jouw laptop. Denk eerst goed na over welke dingen uit Nederland jij wilt houden.

Als je een BV hebt is dat niet een-twee-drie een probleem voor je business. Maar als je een eenmanszaak of een vof hebt is het goed uitkijken. Als je in Nederland wordt uitgeschreven kan dit direct gevolgen hebben voor je inschrijving bij de kamer van koophandel. Je kan zomaar uitgeschreven worden. En dat wil je niet. Althans, niet zonder goed voorbereiding. Er zijn vast wel leuke buitenlandse alternatieven die fiscaal een beter optie lijken, maar vergeet niet dat het in Nederland allemaal wel goed dis geregeld en de wet- en regelgeving makkelijk toegankelijk is.

Gevolgen van langer dan 8 maanden weg zijn

Als je langer dan acht maanden in het buitenland bent, heeft dat gevolgen waar je misschien niet blij van wordt. Na acht maanden sta je niet meer ingeschreven bij een gemeente. Dan word je automatisch ingeschreven bij een ander register. Dat heeft gevolgen voor jouw zorgverzekering en andere dingen die geregeld zijn in Nederland. Best lastig als jij gewoon wilt reizen.

Oplossingen voor digital nomads jonger dan 27 jaar

Als je jonger dan 27 jaar bent ga je toch gewoon bij je ouders wonen. Begrijp mij niet verkeerd. Alleen als je aan het reizen bent natuurlijk. Die tijd bij je ouders in huis heb je nu echt wel gehad.

Maar regel wel goed je post. Anders ga je informatie missen. Dat wil je niet. Als je jonger dan 27 jaar bent, is het logisch dat jouw post naar het adres van jouw ouders wordt gestuurd. Dat kan een goede oplossing zijn. Maar we willen je wel adviseren om na te denken over een adres in Nederland waar jij post kunt ontvangen. Want hoe handig zou het zijn als jij overal ter wereld toegang hebt tot jouw post? Ook al zijn jouw ouders lief en zorgzaam, zij hebben ook hun eigen leven en kunnen niet altijd meteen jouw post doorsturen.

Oplossingen voor digital nomads ouder dan 27 jaar

Ben jij ouder dan 27 jaar? Het kan nadelig voor je uitpakken om bij jouw ouders te blijven wonen. Zoals we net al zeiden, kunnen je ouders toeslagen mislopen als je daar woont. Denk je nu: ik ga wel bij vrienden wonen? Ook daar kan dezelfde situatie ontstaan. Daarom is een postadres handig. Bedenk wel dat je een vast verblijfadres nodig hebt. Gemeenten moeten contact met je kunnen opnemen en een e-mailadres of telefoonnummer is dan niet genoeg.

Laat je post scannen als je een eigen woning hebt

Als je zelf een woning in Nederland hebt en je blijft daar wonen dan hebben we dat een mooie oplossing voor. Wij zorgen ervoor dat al je poststukken die op je thuisadres terechtkomen dezelfde dag worden gescand en in een beveiligde omgeving in te zien zijn. Zo ben je dus altijd up-to-date alsof je thuis bent.

Kies een service kantoor voor je bedrijf

Voor je bedrijf kunnen we het op dezelfde manier regelen. Je schrijft je bedrijf op één van de adressen van ons in en wij zorgen ervoor dat de fysieke post aankomt op in je digitale mailbox. Bovendien heeft je bedrijf direct een keurig net zakelijk adres waar je bedrijf staat ingeschreven. Als je wit nemen we je telefoongesprekken ook nog aan. Kan jij lekker in je hangmat op Bali blijven liggen en vanuit daar je business aansturen. Voor je bedrijf noemen wij dit een service kantoor. en jij kan snel als digital nomad aan de slag.

Een postadres biedt meer dan alleen post

Een postadres in Nederland biedt meer dan alleen het ontvangen en digitaal doorsturen van jouw post. Met een postadres kun je jezelf inschrijven bij de Kamer van Koophandel, een zakelijke bankrekening openen, een reisverzekering afsluiten en nog veel meer. Als jij kiest voor het leven als digitale nomade, ben jij ondernemend. Het lukt jou vast om een goedkope plek in Nederland te vinden waar jij kunt verblijven. Wist je dat zelfs een camping daarvoor kan werken? Het belangrijkste is dat jij ergens vast woont als je een postadres wilt regelen.

Dus wil jij zo snel mogelijk jouw koffers pakken en ondernemen vanaf die droomlocatie in het buitenland? Wij kunnen het regelen van een postadres in Nederland makkelijk voor je maken. En wie weet lees jij je post wel in Bali!

Florentijn van den Bos
Chief Flexwork Officer 😉

 

Terug naar overzicht

Geplaatst op: 18 juni 2024