Geen vast contract nodig
24/7 te boeken
Geld terug garantie
Gratis annuleren

Ondernemen met een omzet onder de 20K

Ondernemer worden is een grote stap, en het is begrijpelijk dat je twijfels hebt. Maar als je jezelf ziet als iemand die de wereld kan verbeteren, dan moet je die dromen najagen. En misschien hoef je niet meteen al je zekerheden op te geven. Je kunt klein beginnen, terwijl je nog steeds een vaste baan hebt als back-up. Dit geeft je een gevoel van zekerheid en stelt je in staat om de mogelijkheden van het ondernemerschap te verkennen.

Wat is de kleineondernemersregeling (KOR)?

Een van de dingen waar je je zorgen over kunt maken, is het gedoe rondom registraties bij de Kamer van Koophandel en de belastingdienst. Gelukkig is er een regeling speciaal voor ondernemers met een jaarlijkse omzet van onder de 20.000 euro: de kleineondernemersregeling (KOR). Deze regeling biedt vrijstelling voor de omzetbelasting, ook bekend als btw. Het enige wat je hoeft te doen is je aanmelden en je kunt profiteren van de voordelen van de KOR.

Hoe werkt de KOR?

Vanaf 2020 is er een nieuwe omzetgerelateerde vrijstelling omzetbelasting van kracht. Dit betekent dat je de KOR kunt gebruiken als je omzet, exclusief btw, in een kalenderjaar niet hoger is dan 20.000 euro. Dit omvat alle leveringen en diensten die normaal gesproken belast zouden zijn met btw.

Overwegingen bij het gebruik van de KOR

Er zijn echter enkele factoren waarmee je rekening moet houden bij het gebruik van de KOR. Als je nog steeds twijfelt over de KOR, is het altijd een goed idee om advies in te winnen bij een (fiscaal) adviseur. Zij kunnen je helpen de juiste keuze te maken voor jouw specifieke situatie.

Vestig je bedrijf met gemak

En als je op zoek bent naar een kantooradres om je bedrijf te vestigen, overweeg dan een servicekantoor. Bij een servicekantoor kun je profiteren van alle kantoorfaciliteiten zonder de hoge kosten.

Welkom bij de club van ondernemers!

Ik hoop dat deze blogpost je heeft geholpen meer inzicht te krijgen in de kleineondernemersregeling en hoe je deze kunt gebruiken om jouw onderneming te starten. Voor meer gedetailleerde informatie kun je terecht op de website van de Belastingdienst. En als je persoonlijk advies nodig hebt, aarzel dan niet om contact op te nemen met de Belastingdienst.

Met vriendelijke groet,

Florentijn van den Bos
Chief Flexwork Officer 😉

Terug naar overzicht

Geplaatst op: 29 april 2024